Závod družstev - 4. ročník memoriálu Marie Chromčákové

04.05.2013 00:00

Jakožto členové KK Slezská Ostrava jsme měli tu čest být účastníky 4. ročníku závodu družstev podle NZŘ, který se konal v Opavě - Kylešovicích.

Závodili jsme v kategorii ZVV1 a oddíle obrany.

 

Protože závod nakonec figuroval Martin Uřičař a Brit je pořád taková menší citlivka, přistoupili jsme k naší úloze odpovědně a začali s poctivým tréninkem. 

S Britem jsme chodili 2x denně na trénink obran. Dopoledne jsme jezdívali za Martinem do Řepiště a odpoledne u nás na cvičáku za Zdeňkem.

Těsně před závodem následoval trénink v místě konání. Tam to bylo poněkud zajímavější. Nové prostředí s jinými maketami. A ono se to opravdu projevilo - revírování jsme se učili pomalu od začátku. Nicméně, za dvě kousací kola jsme to zvládli...

 

Nadešel den D, čas našeho výstupu se kvapem přiblížil a nervozita rostla. Před samotným oddílem obran jsme nastoupili na cvičný revír.

Když mě viděli před páskou, s číslem a vedle nohy vlčáka, vzbudili jsme pozornost mezi dalšími psovody :)

Dotazy typu "Ty jdeš s Čévéčkem na obranu?" byly dosti časté a spousta z nich se zájmem sledovala náš výstup:)

Tréninkové kolo bylo jednoduše parádní. Brit oběhl všechny čtyři makety přesně, rychle a s opravdovým zápalem. Ve vyštěkávací maketě vzorně ohlásil figuranta. Podotýkám, že ho v životě neviděl, ale vůbec ho neřešil. Za odměnu dostal samozřejmě rukáv a sklízel slova chvály. V tuto chvíli už další soutěžící viděli, že i ČSV najde zálibu v obraně. Že to nejsou jen ustrašení a bázliví jedinci.

Nastal čas našeho ostrého výstupu. Brita jsem vyslal na revír. Oběhl první maketu a vyrazil rovnou na poslední. No co už, hlavně že figuranta vyštěkal.

Celkový výkon byl víceméně vyrovnaný. Body za ovladatelnost při obraně jsme měli krásné. Bohužel ztrácí body na zákusech tím, že za každou cenu rukáv musí mordovat...

 

Našich 75 bodů z obran kategorie ZVV1 stačilo tuším na dílčí 10. místo ze 14 startujících. Nicméně, Brit byl všemi moc chválen. Prý po dlouhé době vlčák, který poslouchá a dokonce i se zájmem kouše :)

 

Umístění odpovídalo předvedenému výkonu. Pravda, umí to ještě lépe, ale co už.

Do závodu jsem nás přihlásil hlavně pro ukázku, že i ČSV se dokáže něco naučit - a myslím, že se nám to i povedlo :)

 

Pár fotek, co nám za cvičák udělala Kikina naleznete zde.